Pastor/Föreståndare

Vi söker dig med hjärta för Guds församling!

Skärstad Alliansförsamling tillhör svenska Alliansmissionen och är en levande församling med människor i alla åldrar. Vår kyrka ligger vackert på landsbygden mellan Huskvarna och Gränna. Vi har ett rikt barn- och ungdomsarbete med bland annat Söndagsskola, UV-scout och Tonår. Vår sommarkyrka Solgläntan har även många besökare under vår, sommar och höst. Församlingen driver också Lyckans förskola som delar lokaler med Allianskyrkan. Vi är en församling som älskar att fira gudstjänst, umgås och musicera tillsammans. Församlingen jobbar även ekumeniskt och brukar bland annat ha gemensam konfirmation och regelbundet ha gemensamma gudstjänster med närliggande församlingar eftersom vi tror att det är viktigt att vi står tillsammans för framtiden.

 

Församlingen står mitt i en förnyelseprocess, och vi vill nu satsa och lägga särskilt fokus på att ge vidare till nästa generation, oavsett om vi är yngre, medelålders eller äldre. Vi vill ge vidare budskapet om Jesus och ha omsorg om varandra. Den varma atmosfären önskar vi ska avspegla sig i verksamheten som består av en grund av ledare och engagerade medlemmar som bas. Det finns också en målsättning om att skapa flera mindre bönegrupper för att på så sätt komma närmare både Gud och varandra i den lilla gruppen.

 

Vi TILLSAMMANS är församlingen, och vi söker nu DIG som vill tjäna församlingen, stötta, vara en förebild och en andlig vägledare, predika Guds ord, skapa relationer och jobba med själavård. Vi tror att du är en jordnära person som är social, inger förtroende och som vill SE ALLA människor i och utanför vår församling. Vi söker därför en Pastor med ett särskilt fokus på att skapa relationer i både små och stora grupper. Du kommer att jobba tillsammans med vår Ungdomsledare och alla ideella krafter i församlingen.

 

Det är meriterande om du tidigare har jobbat i en församling. Vi lägger dock stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och flexibilitet.

 

Tjänsten är tillsvidare, med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, det viktigaste är rätt person på rätt plats. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Skicka din ansökan med cv, referenser och personligt brev till personal@skarstadallians.se Intervjuer sker löpande, ansök därför gärna så snart du kan, men senast 21 mars 2021.

 

Vid frågor ring gärna någon av oss i personalrådet, Elin Ölmeborn 0737-26 12 84 eller Lena Manfredsson 0708-68 15 97

 

Vi ser fram emot din ansökan!